De Curly Girl Method: dé methode voor krullend haar

We love krullend haar, maar het verzorgen van een prachtige krullendos vergt wel wat tijd en moeite. Ben jij ook zo klaar met die eeuwige strijd tegen pluizig, onhandelbaar haar? Dan is de Curly Girl Method wat je zoekt! Deze methode is dé manier om van je krullen te houden. In deze blog vertellen we je waarom CGM een gamechanger is voor jouw krullenbos.

Wat is de Curly Girl methode?

Elk haartype is anders: wat werkt voor steil haar, is weer funest voor je krullen. De Curly Girl Method -ook wel CGM genoemd- draait allemaal om het omarmen en verzorgen van jouw natuurlijke krullen. Dat betekent geen agressieve chemicaliën, geen uitdrogende sulfaten en geen siliconen die je haar beschadigen. Deze methode richt zich helemaal op hydratatie en voeding van jouw krullen.

Maar wat houdt het dan in? Als eerste gooi je alle shampoos met sulfaten en conditioners met siliconen de deur uit. Vervang ze door haarproducten zonder deze stoffen om je haar te wassen en te hydrateren, zonder het te verzwaren. Daarna ga je op zoek naar de perfecte haarroutine. Je kunt leave-in conditioners of gels gebruiken of je haar ‘ploppen’ tijdens het drogen, om pluis te verminderen. Experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jouw unieke krullen.

Waarom is de Curly Girl Method beter voor krullend haar?

Krullend haar heeft van nature de neiging om droger te zijn dan steil haar. Dit komt omdat de natuurlijke oliën moeilijker langs krullen trekken, met als gevolg dat je krullen droog en pluizig worden. Met de Curly Girl Method gebruik je hydraterende producten om je krullen te voeden en daardoor pluis te verminderen. Je herstelt dus eigenlijk de natuurlijke balans van je haar!

Deze methode draait niet alleen om je krullen, maar ook om je hoofdhuid. Doordat je agressieve chemicaliën vermijdt en vervangt door natuurlijke producten, help je jouw hoofdhuid ook gezond te blijven. En een gezonde hoofdhuid betekent minder jeuk en irritatie.

Style your curls met deze haaraccessoires

Zijn jouw krullen weer helemaal stralend en gelukkig na de Curly Girl Method? Dan is het tijd om te stylen! Steek je krullen bijvoorbeeld op met onze kappersklem. Dankzij de krachtige veer en extra ruimte tussen de tanden beschadigt deze klem je krullen niet. Onze kammenset bestaat uit een superhandige kam met wijde tanden om droge krullen te stylen. Met de speciale shampookam verdeel jij je natuurlijke shampoo perfect over je haar tijdens het douchen.

Onze favorieten voor curly hair