Zomertips van Lisa-Maria

Lisa-Maria is een allround beauty- en hairstylist: ze is make-up artist voor verschillende televisieprogramma’s en magazines, geeft les in kapperstechnieken en heeft daarnaast óók nog tijd om de mooiste looks voor de hair tutorials van Zenner te maken. In dit artikel deelt zij haar zomertips voor een summerfresh kapsel!

Bescherm je haar tegen de zon

Het belooft weer een hete en zonnige zomer te worden. Lekker natuurlijk, maar het is wel belangrijk om je haar dan extra goed te verzorgen. Gebruik altijd een sun protection spray met UVA en UVB filters. Dit voedt je haar, beschermt je hoofdhuid en voorkomt vervaging van je haarkleur door fel zonlicht.

Als je hoofdhuid toch verbrandt, kun je je eigen redmiddel maken. Zet een kop groene thee en laat dit afkoelen. Was je haar -het liefst niet met té warm water- en spray daarna voorzichtig de afgekoelde groene thee over je haar en hoofdhuid. Laat dit 5 minuten intrekken en spoel het daarna uit. De antioxidanten in groene thee werken goed tegen ontstekingen en een jeukende of brandende hoofdhuid.

Was je haar niet te vaak

Met die hoge zomertemperaturen is het natuurlijk lekker om vaker te douchen, maar té vaak wassen is weer niet goed voor je haar. Vooral als je jouw lange lokken gezond wil houden, is het belangrijk om je haar niet elke dag te wassen. Gebruik daarom af en toe een douchemuts om je haar droog te houden en verzorg het regelmatig met de juiste voedende producten, zoals een leave-in conditioner of een haarmasker.

Nog meer tips voor gezonde, lange lokken? Ga niet iedere zes weken naar de kapper! Dat is namelijk niet per se nodig om je haar gezond te houden. Je kunt daarnaast ook haar- en nageltabletten slikken voor extra vitamines en mineralen. Deze bevorderen niet alleen de haargroei, maar zorgen ook voor sterke en lange nagels

Draag je jouw haar vaak in een staart of knot? Gebruik dan een zachte scrunchie of metal-free elastiekje om je haar vast te houden. En dan een laatste gouden tip: slaap op een satijnen kussensloop. Dit heeft talloze voordelen, zoals minder pluis en gespleten haarpunten, minder snel vet haar en een betere hydratatie van de huid.

 

Gebruik papilotten voor een echte beach look

Altijd al een volle bos krullen willen hebben, het liefst zonder hete krultang (vooral in de zomer)? Met papillotten wordt deze droom werkelijkheid en dat in een paar simpele stappen:

1.      Maak je haar vochtig, maar niet te nat.

2.      Gebruik een salt spray voor meer grip.

3.      Rol de papillotten in een verticale lijn tot waar je de krul wilt hebben (hoeft dus niet tot op de hoofdhuid).

4.      Laat het natuurlijk drogen (kan ook met de föhn, maar zet deze niet te heet).

5.      Haal de papillotten uit je haar en kam het voorzichtig voor een nonchalant effect.

6.      Gebruik wat texturizing spray op de aanzet voor extra volume en grip.

Extra tip: rol de voorste twee haarplukken schuin naar achter en zet deze vast met een mooie clip voor een speels jaren ’70 effect.